top of page

Dagbesteding & Ontmoetingsplek

In de zorg heb ik maar 1 doel: Het verschil maken.

Je hoeft maar een artikel te openen of het gaat over hoge kosten in de zorg, personeelstekorten, zorgcowboys, doelmatigheid en ga zo maar door. Maar waarom lezen we niet over een structureel plan waarin staat hoe wij als samenleving iets gaan doen aan de eenzaamheid onder (kwetsbare) ouderen?

Afgelopen zomer heb ik ervoor gekozen om niet op vakantie te gaan. Niet lekker even weg met mijn gezin of even tijd voor mezelf. Nee, ik koos ervoor om mij te storten op iets dat op mijn pad kwam. Een prachtig pand op een zeer goede locatie. Een pand waarin ik eindelijk iets kan opzetten, iets waar ik al heel lang in mijn hoofd mee bezig was. Op welke manier het allemaal geregeld kon worden was nog niet helemaal duidelijk. 

In de afgelopen maanden heb ik (voor de buitenwereld) in alle stilte gewerkt aan een ontmoetingsplek voor onze cliënten en eenzame ouderen buiten ons cliëntenbestand. Ik wilde een plek creëren waar mensen bij elkaar kunnen komen, zodat ze niet in eenzaamheid achter hun eigen deur hoeven te blijven zitten.

Met of zonder steun van de zorgverzekeraars de gemeente en de overheid; heb ik ervoor gekozen mijn plan uit te voeren! Daarmee neem ik een groot risico. Want; is het in de toekomst nog mogelijk om zonder contract zorg te leveren? Door alle acties vanuit verzekeraars, de overheid en gemeenten is de toekomst van niet-gecontracteerde aanbieders best onzeker.

Het plan dat ik al zo lang in mijn hoofd had is nu werkelijkheid geworden:
Bij ontmoettingsplek Loyal Care hebben we oprechte aandacht voor het welbevinden van ouderen die (dreigen te) vereenzamen. Bij ons kunnen deze mensen terecht voor een gezellig praatje met een kopje koffie, thee of limonade en een lekker hapje, een lunch of een volledige warme maaltijd. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een persoonlijk verwenmoment bij de kapper, de pedicure of de nagelstyliste.

Ook mantelzorgers zijn van harte welkom bij Loyal Care! 
Even een keer wat tijd voor jezelf naast het zorgen voor een familielid? Kom met jouw familielid langs en wij nemen de zorg tijdelijk liefdevol van je over. Je kan gebruikmaken van 'de Beauty Corner' terwijl jouw familielid bij ons een fijne tijd heeft met diverse passende activiteiten. 

We zien u of jou graag binnenkort bij Loyal Care in Ridderkerk. 

Samantha Gooding

Loyal care 2023.v-45.jpg

Een kijkje binnen...
                      Warm & huiselijk

Tijdens de feestelijke opening....

bottom of page